Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto w letnim klimacie. Zimą przygotowuję je z mrożonych owoców.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 87
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1493
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 87
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1493
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2854
Składniki
Masło ucieram z cukrem za pomocą miksera, aż powstanie jednolita, puszysta masa. Następnie, wciąż miksując, dodaję szczyptę soli i wbijam po jednym jajku.
Obie mąki przesiewam do miski i łączę razem z proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodaję za pomocą łyżki w czasie miksowania ciasta. Gotowe ciasto przelewam do wysmarowanej masłem formy. Na cieście układam owoce.
Teraz zabieram się za kruszonkę. Do miski po cieście (nie usuwam resztek ciasta) wsypuję mąkę i cukier oraz pocięte masło. Całość szybo zagniatam, zbierając przy okazji resztki ciasta. Kruszonkę rozsypuję po powierzchni ciasta. Piekarnik nagrzewam do 170 st. C przez około 50 minut (do suchego patyczka).