Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto w letnim klimacie. Zimą przygotowuję je z mrożonych owoców.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Składniki
Masło ucieram z cukrem za pomocą miksera, aż powstanie jednolita, puszysta masa. Następnie, wciąż miksując, dodaję szczyptę soli i wbijam po jednym jajku.
Obie mąki przesiewam do miski i łączę razem z proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodaję za pomocą łyżki w czasie miksowania ciasta. Gotowe ciasto przelewam do wysmarowanej masłem formy. Na cieście układam owoce.
Teraz zabieram się za kruszonkę. Do miski po cieście (nie usuwam resztek ciasta) wsypuję mąkę i cukier oraz pocięte masło. Całość szybo zagniatam, zbierając przy okazji resztki ciasta. Kruszonkę rozsypuję po powierzchni ciasta. Piekarnik nagrzewam do 170 st. C przez około 50 minut (do suchego patyczka).