Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, idealne na Święta dla zabieganych.
Forma 35 cm x 11 cm
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 888
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 209
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 12272
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 888
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 209
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 12272
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, dodawać w trakcie miksowanie, do utartego masła. Dodać przesianą mąkę, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki maku i zmiksować. Następnie dodać orzechy i dalej miksować. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godz. w temp. 180ºC. Gdy ciasto ostygnie, polać je roztopioną czekoladą z łyżeczką masła i udekorować posiekanymi orzechami.