Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, idealne na Święta dla zabieganych.
Forma 35 cm x 11 cm
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31342
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9683
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 885
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31342
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9683
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 885
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, dodawać w trakcie miksowanie, do utartego masła. Dodać przesianą mąkę, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki maku i zmiksować. Następnie dodać orzechy i dalej miksować. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godz. w temp. 180ºC. Gdy ciasto ostygnie, polać je roztopioną czekoladą z łyżeczką masła i udekorować posiekanymi orzechami.