Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, idealne na Święta dla zabieganych.
Forma 35 cm x 11 cm
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 100
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 381
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 160
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 100
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 381
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 160
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, dodawać w trakcie miksowanie, do utartego masła. Dodać przesianą mąkę, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki maku i zmiksować. Następnie dodać orzechy i dalej miksować. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godz. w temp. 180ºC. Gdy ciasto ostygnie, polać je roztopioną czekoladą z łyżeczką masła i udekorować posiekanymi orzechami.