Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, idealne na Święta dla zabieganych.
Forma 35 cm x 11 cm
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1749
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1159
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2237
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1749
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1159
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2237
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, dodawać w trakcie miksowanie, do utartego masła. Dodać przesianą mąkę, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki maku i zmiksować. Następnie dodać orzechy i dalej miksować. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godz. w temp. 180ºC. Gdy ciasto ostygnie, polać je roztopioną czekoladą z łyżeczką masła i udekorować posiekanymi orzechami.