Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste i lekkie ciasto z sezonowymi owocami, w tym przypadku z borówkami. Zasmakuje każdemu fanowi ciast z owocami, spróbuj koniecznie! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 207
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 33
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 186
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 207
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 33
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 186
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 126
Składniki
Kruszonka: • Składniki na kruszonkę łączymy razem i mieszamy aż zaczną powstawać małe grudki ciasta • Gotową kruszonkę odkładany do lodówki
Ciasto: • Uwaga, wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową • Cukier oraz cukier wanilinowy ucieramy z jajkami przez około 5 minut, na wysokich obrotach • Następnie na niskich obrotach dodajemy olej oraz mleko i chwilę miksujemy • A na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia • Gotowe ciasto przelewamy do formy, przykrywamy owocami (muszą być umyte i suche) i posypujemy kruszonką • Ciasto pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni