Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste i lekkie ciasto z sezonowymi owocami, w tym przypadku z borówkami. Zasmakuje każdemu fanowi ciast z owocami, spróbuj koniecznie! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24860
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24860
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
Kruszonka: • Składniki na kruszonkę łączymy razem i mieszamy aż zaczną powstawać małe grudki ciasta • Gotową kruszonkę odkładany do lodówki
Ciasto: • Uwaga, wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową • Cukier oraz cukier wanilinowy ucieramy z jajkami przez około 5 minut, na wysokich obrotach • Następnie na niskich obrotach dodajemy olej oraz mleko i chwilę miksujemy • A na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia • Gotowe ciasto przelewamy do formy, przykrywamy owocami (muszą być umyte i suche) i posypujemy kruszonką • Ciasto pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni