Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami, idealne do kawy. Dzięki jabłkom i rodzynkom jest bardzo wilgotne w środku. Ciasto, które zawsze wychodzi i jest szybkie w przygotowaniu, naprawdę pyszne :-).
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Masło, cukier oraz jajka zmiksować na gładką masę. Dodać jogurt naturalny, cukier wanilinowy i ponownie zmiksować. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko, dodać do ciasta i wymieszać trzepaczką. Na koniec dodać rodzynki i wszystko delikatnie połączyć łopatką.
Jabłka umyć, obrać i pokroić na plasterki. Blachę o wymiarze 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta wyłożyć równomiernie na blachę, na nie ułożyć pokrojone jabłka i na koniec przykryć dokładnie jabłka resztą ciasta. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni C przez 30-35 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!