Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe proste ciasto babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego, ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, dalej ubijać. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie utrzeć do połączenia składników. Połowę ciasta wyłożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta, dodać kakao i mleko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Ciemne ciasto wyłożyć na jasne. Wyrównać powierzchnię łyżką, lub widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 40-45 minut. Gotowe ciasto, zostawić do wystudzenia.
Gorzką czekoladę roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Rozsmarować po całości ciasta. Biała czekoladę również roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Zrobić wzorki na ciemnej polewie.