Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5943
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 805
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5943
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 805
Składniki
Rabarbar pokroić na kostkę, wymieszać z brązowym cukrem.
Masło utrzeć z drobnym cukrem na jasną puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i nadal ucierać.
Do utartej masy dodać przesianą mąkę, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia, wymieszać szpatułką do połączenia się składników.
Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.
Na wierzch wyłożyć rabarbar, posypać kruszonką.
Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 50 minut. Smacznego ;)