Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto.
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 62
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 62
Składniki
Rabarbar pokroić na kostkę, wymieszać z brązowym cukrem.
Masło utrzeć z drobnym cukrem na jasną puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i nadal ucierać.
Do utartej masy dodać przesianą mąkę, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia, wymieszać szpatułką do połączenia się składników.
Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.
Na wierzch wyłożyć rabarbar, posypać kruszonką.
Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 50 minut. Smacznego ;)