Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe ciasto ucierane które można upiec z dowolnymi owocami sezonowymi Ciasto jest puszyste. oraz wilgotne dzięki rabarbarowi. Bardzo smaczne, do kawy lub kompotu, nie jest trudne do zrobienia.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2659
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4651
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102200
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6536
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2659
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4651
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102200
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6536
Składniki
Rabarbar pociąć na mniejsze kawałki. Utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo, jedno po drugim, dodawać jajka, miksując dokładnie po każdym. Dodać ekstrakt z wanilii. Do masy maślanej przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, wlać zimne mleko, wymieszać do połączenia. Formę o wymiarach 23 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno formy wyłożyć ciasto, wyrównać. Na ciasto wyłożyć rabarbar lekko wcisnąć w ciasto. Piec w temp 180ºC 40-45 min do suchego patyczka.