Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe ciasto ucierane które można upiec z dowolnymi owocami sezonowymi Ciasto jest puszyste. oraz wilgotne dzięki rabarbarowi. Bardzo smaczne, do kawy lub kompotu, nie jest trudne do zrobienia.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
Rabarbar pociąć na mniejsze kawałki. Utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo, jedno po drugim, dodawać jajka, miksując dokładnie po każdym. Dodać ekstrakt z wanilii. Do masy maślanej przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, wlać zimne mleko, wymieszać do połączenia. Formę o wymiarach 23 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno formy wyłożyć ciasto, wyrównać. Na ciasto wyłożyć rabarbar lekko wcisnąć w ciasto. Piec w temp 180ºC 40-45 min do suchego patyczka.