Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne,lekko kwaskowe,rozpływające się w ustach.Bardzo polecam:)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10072
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9113
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6467
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10072
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9113
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6467
Składniki
Rabarbar umyć i wyczyścić z włókien,pokroić na cząstki. Margarynę utrzeć z cukrem( każdy ilość cukru daje wg.własnego smaku) Gdy margaryna z cukrem utarta na puch dodać całe jajka i miksować.Dodać mąkę,cukier waniliowy,pr.do pieczenia i miksować,gdy za gęste dodać śmietanę,ja dawałam. Ciasto wyłożyć na formę wyścieloną papierem do pieczenia,na wierzch poukładać pokrojony rabarbar i zrobić kruszonkę. KRUSZONKA Margaryna 1,3 co została plus jeszcze trochę,6 łyżek cukru i mąki tyle by zagniotło się ,tak na oko. Nie trzeba jej mrozić tylko od razu sypać po cieście ,dać do piekarnika nagrzanego do 100st.Po 10 min.podwyższyć temp.do 180st.i piec do złotego koloru kruszonki.
Smacznego życzę!