Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne,lekko kwaskowe,rozpływające się w ustach.Bardzo polecam:)
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15204
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 78
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15204
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 78
Składniki
Rabarbar umyć i wyczyścić z włókien,pokroić na cząstki. Margarynę utrzeć z cukrem( każdy ilość cukru daje wg.własnego smaku) Gdy margaryna z cukrem utarta na puch dodać całe jajka i miksować.Dodać mąkę,cukier waniliowy,pr.do pieczenia i miksować,gdy za gęste dodać śmietanę,ja dawałam. Ciasto wyłożyć na formę wyścieloną papierem do pieczenia,na wierzch poukładać pokrojony rabarbar i zrobić kruszonkę. KRUSZONKA Margaryna 1,3 co została plus jeszcze trochę,6 łyżek cukru i mąki tyle by zagniotło się ,tak na oko. Nie trzeba jej mrozić tylko od razu sypać po cieście ,dać do piekarnika nagrzanego do 100st.Po 10 min.podwyższyć temp.do 180st.i piec do złotego koloru kruszonki.
Smacznego życzę!