Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne,lekko kwaskowe,rozpływające się w ustach.Bardzo polecam:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3902
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 747
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3902
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 747
Składniki
Rabarbar umyć i wyczyścić z włókien,pokroić na cząstki. Margarynę utrzeć z cukrem( każdy ilość cukru daje wg.własnego smaku) Gdy margaryna z cukrem utarta na puch dodać całe jajka i miksować.Dodać mąkę,cukier waniliowy,pr.do pieczenia i miksować,gdy za gęste dodać śmietanę,ja dawałam. Ciasto wyłożyć na formę wyścieloną papierem do pieczenia,na wierzch poukładać pokrojony rabarbar i zrobić kruszonkę. KRUSZONKA Margaryna 1,3 co została plus jeszcze trochę,6 łyżek cukru i mąki tyle by zagniotło się ,tak na oko. Nie trzeba jej mrozić tylko od razu sypać po cieście ,dać do piekarnika nagrzanego do 100st.Po 10 min.podwyższyć temp.do 180st.i piec do złotego koloru kruszonki.
Smacznego życzę!