Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto ucierane z truskawkowe z dodatkowym chrupiącym dodatkiem na górze!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2566
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1056
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 230
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2566
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1056
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 230
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na połówki lub ćwiartki Jajka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Na średnich obrotach miksera wlej cienką strużką roztopione masło Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj tylko do połączenia Przelej gotowe ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj owoce wciskając je nieco w ciasto Piecz w 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor Lukier: cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą Wystudzone ciasto polej lukrem i posyp płatkami migdałowymi