Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto ucierane z truskawkowe z dodatkowym chrupiącym dodatkiem na górze!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17634
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1771
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15270
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5064
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9011
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17634
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1771
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15270
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5064
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9011
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na połówki lub ćwiartki Jajka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Na średnich obrotach miksera wlej cienką strużką roztopione masło Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj tylko do połączenia Przelej gotowe ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj owoce wciskając je nieco w ciasto Piecz w 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor Lukier: cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą Wystudzone ciasto polej lukrem i posyp płatkami migdałowymi