Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12192
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41913
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5026
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45858
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12192
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41913
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5026
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45858
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem,dodać po jednym jajku cały czas ucierając,na koniec dodać mąkę z proszkiem i budyń cały czas ucierając.Wyłożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem lub wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą
truskawki większe pokroić na 4 części mniejsze na pół i wyłożyć je na ciasto
Przygotować kruszonkę:masło ugnieść z mąką i cukrem,posypać nią truskawki.Piec w 180-200stopni do momentu aż patyczek zanurzony w cieście będzie suchy
Ciasto piekłam w dużej blaszce o wymiarach 28/38 cm