Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1226
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10094
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1489
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1226
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10094
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1489
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem,dodać po jednym jajku cały czas ucierając,na koniec dodać mąkę z proszkiem i budyń cały czas ucierając.Wyłożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem lub wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą
truskawki większe pokroić na 4 części mniejsze na pół i wyłożyć je na ciasto
Przygotować kruszonkę:masło ugnieść z mąką i cukrem,posypać nią truskawki.Piec w 180-200stopni do momentu aż patyczek zanurzony w cieście będzie suchy
Ciasto piekłam w dużej blaszce o wymiarach 28/38 cm