Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, słodkie, puszyste - po prostu rozpływające się w ustach. Nie wymaga specjalnych zdolności, więc na pewno początkująca Pani Domu również sobie poradzi z tym ciastem ;-)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1274
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 464
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3437
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1036
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1274
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 464
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3437
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1036
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy partiami cukier i ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w niepełnej łyżeczce wody i wlewamy do masy jajecznej. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Ciasto dzielimy na dwie części i wlewamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut. Krem: Gotujemy budynie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia, po czym ucieramy razem z masłem. Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - masa budyniowa - biszkopt - polewa