Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podzielę się z wami pysznym przepisem na ciasto " uśmiech teściowej " jeżeli was interesuje zapraszam pod podany link
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Przygotować jabłka obrać je wydrążyć środki i wszystkie pokroić w ósemki a następnie przygotować ciasto dodać wszystkie składniki i wyrabiać do połączenia się w jedną całość
Ciasto podzielić na dwie części jedną część wyłożyć do blaszki 35/25 wyłożonej papierem do pieczenia na ciasto ułożyć jabłka jedno przy drugim a na jabłka gorący ugotowany budyń
Na wyłożony budyń wyłożyć resztę ciasta. Gotowe ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i piec 55 minut do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem, wstawić do lodówki aby stężało
Tak wygląda po stężeniu w lodówce