Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne delikatne,ciasto z biszkoptem. Przełożone pianką serowo-śmietankową. Oblane polewą czekoladową.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8575
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1814
Polecam.
Odsłon: 518
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8575
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1814
Polecam.
Odsłon: 518
Składniki
biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao , proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min. Upiec drugi biszkopt taki sam.
pianka serowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wody. Schłodzić do tężejącej. Śmietanę ubić ze śnieżką. Dodać ser, zmiksować. Dolewać galaretkę-zmiksować. Zaraz wylać na biszkopt w blaszce. Przykryć drugim biszkoptem.
polewą czekoladowa- Cukier, kakao rozmieszać z tyle wody, aby było gęste. Wstawić na parę, mieszać aż cukier się rozpuści. Dodać masło i czekoladę w kostkach. Wymieszać i gorącą polewą smarować.Na górze można ozdobić rozetkami z bitej śmietany.