Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowych gości, oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto z nutką smaku kakaowego z orzechami. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch. Ciasto bez pieczenia.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1149
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1149
Składniki
1. Wafelki kakaowe kruszę, orzechy przekładam do woreczka i rozbijam na mniejsze części. 2. Na dnie formy układam namoczone w mleku herbatniki i smaruję cienko masą kajmak.
3. Śmietanę ubijam z mascarpone mikser około 5 minut. Następnie 1/3 masy odkładam a do pozostałej dodaję pokruszone wafelki i połowę orzechów. Połowę tej masy wykładam na masę kajmak.
4. Ponownie układam herbatniki namoczone w mleku. Do pozostałej masy z wafelkami dodaję 1 łyżkę masy kajmak i dokładnie mieszam, Masę wykładam na herbatniki.
5. Masę przykrywam ostatnią warstwą z herbatników, smaruję masą kajmak, następnie układam masę białą .
6. Czekoladę ścieram na tarce o dużych oczkach łączę z pozostałymi orzechami i posypuję wierzch ciasta. 7. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.