Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciastko do dobrej herbatki. Przepis mojej Babci z Bieszczad.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1208
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4862
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1208
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4862
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1524
Składniki
Wykonanie: Ser zmielić, utrzeć z margaryną, dodać żółtka, cukier i ucierać dalej. Następnie dodać mąkę z proszkiem, sodę, śmietanę i aromat waniliowy. Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem. Formę wysmarować tłuszczem, obsypać wiórkami kokosowymi i zalać ciastem. Wierzch ciasta również obsypać wiórkami, piec w temperaturze 160°C pół godziny-zostawić w ciepłym piekarniku do wystygnięcia.