Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto warstwowe upiekłam na niedzielne popołudnie do popołudniowej kawy. Ciasto z kremem budyniowo - kokosowym, pepitkami , kajmakową oraz wiśniami z nalewki. Ciasto bardzo smaczne. Polecam
Tortownica, mikser, łyżka, papier do pieczenia, nóż, miska,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19772
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242296
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19772
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242296
Składniki
Biszkopt upieczony według tego przepisu . Oto link; https://gotujmy.pl/biszkopt-z-budyniem,przepisy-ciasta-przepis,290617.html Biszkopt po upieczeniu przekroić na dwa placki jeden ułożyć z powrotem na spodzie z tortownicy , a drugi sobie schować na inne ciasto itp. Biszkopt nasączyć ponczem z letniej wody , cukru oraz soku z cytryny. Po nasączeniu nałożyć krem budyniowo -kokosowy. Krem budyniowo - kokosowy. oto link na krem budyniowy i do tego kremu dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Na powierzchni kremu ułożyć ciastka pepitki , na ciastkach rozsmarować masę kajmakową (wcześniej lekko podgrzaną w gorącej wodzie) , rozsmarować po całej powierzchni ciastek. Włożyć do lodówki. Przygotować krem śmietankowy; Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fix , a następnie połączyć z rozpuszczoną w gorącej wodzie letnią żelatyną. Krem śmietankowy rozsmarować na powierzchni ciasta. Górę ciasta oblać polewą czekoladową i udekorować odsączonymi wiśniami z nalewki. Smacznego . Polewa ; Masło podgrzewać razem z cukrem do całkowitego rozpuszczenia , co jakiś czas mieszając, następnie dodać mleko przemieszać. Zdjąć z ognia dodać kakao i ponownie wymieszać do całkowitego połączenia składników.
Gotowe ciasto.
Ciasto po całkowitym udekorowaniu.
Gotowe do podania.