Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto warstwowe upiekłam na niedzielne popołudnie do popołudniowej kawy. Ciasto z kremem budyniowo - kokosowym, pepitkami , kajmakową oraz wiśniami z nalewki. Ciasto bardzo smaczne. Polecam
Tortownica, mikser, łyżka, papier do pieczenia, nóż, miska,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Biszkopt upieczony według tego przepisu . Oto link; https://gotujmy.pl/biszkopt-z-budyniem,przepisy-ciasta-przepis,290617.html Biszkopt po upieczeniu przekroić na dwa placki jeden ułożyć z powrotem na spodzie z tortownicy , a drugi sobie schować na inne ciasto itp. Biszkopt nasączyć ponczem z letniej wody , cukru oraz soku z cytryny. Po nasączeniu nałożyć krem budyniowo -kokosowy. Krem budyniowo - kokosowy. oto link na krem budyniowy i do tego kremu dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Na powierzchni kremu ułożyć ciastka pepitki , na ciastkach rozsmarować masę kajmakową (wcześniej lekko podgrzaną w gorącej wodzie) , rozsmarować po całej powierzchni ciastek. Włożyć do lodówki. Przygotować krem śmietankowy; Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fix , a następnie połączyć z rozpuszczoną w gorącej wodzie letnią żelatyną. Krem śmietankowy rozsmarować na powierzchni ciasta. Górę ciasta oblać polewą czekoladową i udekorować odsączonymi wiśniami z nalewki. Smacznego . Polewa ; Masło podgrzewać razem z cukrem do całkowitego rozpuszczenia , co jakiś czas mieszając, następnie dodać mleko przemieszać. Zdjąć z ognia dodać kakao i ponownie wymieszać do całkowitego połączenia składników.
Gotowe ciasto.
Ciasto po całkowitym udekorowaniu.
Gotowe do podania.