Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Składniki
1. z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 5-6 części, upiec każdy placek osobno, wystudzić, 2. mąkę wymieszać z kakao i cukrem, rozrobić z mlekiem, ugotować budyń (uważać, żeby się nie przypalił), do gorącego dodać połamane czekolady, dokładnie wymieszać aż czekolady się rozpuszczą, dodać dowolne bakalie i ewentualnie alkohol, gorącą masą przełożyć placki, 3. czekoladę podgrzać na parze, dodać masło, polać ciasto, smacznego