Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4449
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12079
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5634
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4449
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12079
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5634
Składniki
1. z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 5-6 części, upiec każdy placek osobno, wystudzić, 2. mąkę wymieszać z kakao i cukrem, rozrobić z mlekiem, ugotować budyń (uważać, żeby się nie przypalił), do gorącego dodać połamane czekolady, dokładnie wymieszać aż czekolady się rozpuszczą, dodać dowolne bakalie i ewentualnie alkohol, gorącą masą przełożyć placki, 3. czekoladę podgrzać na parze, dodać masło, polać ciasto, smacznego