Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding chlebowy przygotowany na bazie czerstwego pieczywa. Do jego zrobienia można wykorzystać: bułki, chałkę, kromki chleba lub kawałki babki drożdżowej. Stanowi doskonałą propozycję na słodkie śniadanie lub pyszny deser.
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5443
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 86
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 182
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 965
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5443
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 86
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 182
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 965
Składniki
Przygotuj naczynie żaroodporne i wysmaruj je dokładnie tłuszczem. Pieczywo pokrój na małe kromki. Każdą z nich posmaruj masłem i układaj kolejno w naczyniu, tak aby zakryć całą formę.
Do oddzielnej miski wbij dwa jajka, dodaj mleko, cukier i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego z pieczywem. Na koniec posyp ciasto bakaliami i orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 160-170 stopni. Piecz przez około 30 minut.
Gotowe ciasto pokrój na kawałki i podawaj z dżemem. Smacznego!