Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding chlebowy przygotowany na bazie czerstwego pieczywa. Do jego zrobienia można wykorzystać: bułki, chałkę, kromki chleba lub kawałki babki drożdżowej. Stanowi doskonałą propozycję na słodkie śniadanie lub pyszny deser.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1290
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4080
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1032
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1290
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4080
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1032
Składniki
Przygotuj naczynie żaroodporne i wysmaruj je dokładnie tłuszczem. Pieczywo pokrój na małe kromki. Każdą z nich posmaruj masłem i układaj kolejno w naczyniu, tak aby zakryć całą formę.
Do oddzielnej miski wbij dwa jajka, dodaj mleko, cukier i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego z pieczywem. Na koniec posyp ciasto bakaliami i orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 160-170 stopni. Piecz przez około 30 minut.
Gotowe ciasto pokrój na kawałki i podawaj z dżemem. Smacznego!