Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto bez użycia miksera, wystarczy wymieszać go widelcem lub trzepaczką z dodatkiem ulubionych owoców u mnie jesienne smaki jabłka i cynamon. Idealnie nadaje się do zabrania do pracy czy szkoły.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
Do misy wbij jajka dodaj cukier i cukier waniliowy, roztrzep widelcem dodaj, olej, mleko, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamon.Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Jabłka obierz usuń pestki pokrój w pół plasterki.Tortownice o wymiarach 26 cm wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto na wierzch ułóż jabłka możesz je posypać brązowym cukrem lub cynamonem. Piecz około 35 minut w temperaturze 180st. lub do suchego patyczka. Ciasto możesz zabrać do szkoły lub pracy jako dodatek do drugiego śniadania lub samodzielny posiłek np. z jogurtem.