Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto bez użycia miksera, wystarczy wymieszać go widelcem lub trzepaczką z dodatkiem ulubionych owoców u mnie jesienne smaki jabłka i cynamon. Idealnie nadaje się do zabrania do pracy czy szkoły.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112932
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 259
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 555
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 481
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 856
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112932
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 259
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 555
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 481
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 856
Składniki
Do misy wbij jajka dodaj cukier i cukier waniliowy, roztrzep widelcem dodaj, olej, mleko, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamon.Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Jabłka obierz usuń pestki pokrój w pół plasterki.Tortownice o wymiarach 26 cm wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto na wierzch ułóż jabłka możesz je posypać brązowym cukrem lub cynamonem. Piecz około 35 minut w temperaturze 180st. lub do suchego patyczka. Ciasto możesz zabrać do szkoły lub pracy jako dodatek do drugiego śniadania lub samodzielny posiłek np. z jogurtem.