Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto bez użycia miksera, wystarczy wymieszać go widelcem lub trzepaczką z dodatkiem ulubionych owoców u mnie jesienne smaki jabłka i cynamon. Idealnie nadaje się do zabrania do pracy czy szkoły.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1282
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 726
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4546
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1282
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 726
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4546
Składniki
Do misy wbij jajka dodaj cukier i cukier waniliowy, roztrzep widelcem dodaj, olej, mleko, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamon.Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Jabłka obierz usuń pestki pokrój w pół plasterki.Tortownice o wymiarach 26 cm wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto na wierzch ułóż jabłka możesz je posypać brązowym cukrem lub cynamonem. Piecz około 35 minut w temperaturze 180st. lub do suchego patyczka. Ciasto możesz zabrać do szkoły lub pracy jako dodatek do drugiego śniadania lub samodzielny posiłek np. z jogurtem.