Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności z pierniczkami i pysznym kremem!
Pychota. Polecam.
Odsłon: 191
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 352
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 63
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27653
Pychota. Polecam.
Odsłon: 191
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 352
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 63
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27653
Składniki
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy rodzynki, pokruszone wafelki, kokos, orzechy i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Krem żółty: Cukier, wodę i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy z mlekiem w proszku .
Masa chałwowa: Na mleku gotujemy budyń. Chałwę łączymy z utartym masłem. Do masy chałwowej dodajemy porcjami budyń- miksujemy. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem. Krem dzielimy na dwie części do jednej dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa chałwowa- pierniczki- galaretka tężejąca rozpuszczona w 1,5 szklanki wrzątku- masa chałwowa ciemna-beza- krem żółty