Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne i szybkie ciasto z jabłkami z dodatkiem cynamonu.Jest smaczne i wilgotne dzięki dodaniu jabłek.To wypiek idealny na zimowe popołudnie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 259
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1083
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 259
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1083
Składniki
Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier następnie ubijamy kogel-mogel :) aby masa zrobiła się jasna i puszysta. Potem dodajemy mąkę,olej,proszek do pieczenia i sodę oraz cynamon.Miksujemy na niskich obrotach.Teraz dodajemy posiekane orzechy oraz umyte,obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Mieszamy juz wszystko nie mikserem tylko łyżką.Ciasto powinno być trochę gęste.Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok.55min do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :) SMACZNEGO!!!