Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popularnego soczku
blaszka ok 25x35, mikser, nóż, łyżka
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 150
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1266
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4420
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 150
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1266
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4420
Składniki
BISZKOPT białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, potem żółtka i sypkie składniki-delikatnie mieszamy Przekładamy do blaszki, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20 minut.
KREM do garna wlewamy sok, dodajemy budynie-dokładnie mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. powstały budyń studzimy. Maśło w temp pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo ostudzony budyń i dokładnie miksujemy. Krem wykładamy na ostudzony biszkopt i wstawiamy wszystko do lodówki.
WARSTWA GALARETKOWA galaretkę malinowa i brzoskwiniową rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzątku, mieszamy studzimy. Pojemniki z galaretkami wstawiamy do lodówki żeby się stężały. Stężałe galaretki kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i studzimy Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę-wszystko chwilę miksujemy na najwyższych obrotach, dodajemy szybko pokrojone galaretki, mieszamy i wykładamy na krem.
Galaretki agrestowe przygotowujemy według instrukcji, tężejące wykładamy na ciasto. Ciasto powinno poleżeć w lodówce na pewno całą noc.