Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne ciasto podobne do sernika, na spodzie brownies
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Rozpuściłam czekoladę z masłem w kąpieli wodnej (w rondelku nad parującą wodą). Jajka ubiłam z cukrem na jasną pianę, dodałam mąkę i masę z czekolady. Wymieszałam. Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wyłożyłam na nie ciasto.
Piekarnik rozgrzałam do 180 st. Białka ubiłam na sztywną pianę, pod koniec dodałam cukier puder. Żółtka wymieszałam z budyniem i cukrem waniliowym, dodałam do piany, powoli dodałam jogurt i wlałam olej. Wymieszaną delikatnie całość wylałam na ciemne ciasto.
Na ciasto wyłożyłam wiśnie ( mogą być z nalewki lub konfitury) i polałam polewą czekoladową.