Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Składniki
1. na biszkopt oddzielić żółtka, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwile jeszcze ubijać, na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wodę, ocet i olej, delikatnie wymieszać, przełożyć do formy, piec ok 25-30 min w 175 st, wystudzić, 2. dżem przełożyć do miski, dodać galaretki, zalać 2 szklankami wrzątku, mieszać do rozpuszczenia proszku, odstawić do stężenia, 3. na krem wymieszać mąki, cukier i cukier waniliowy, rozprowadzić 1 szkl mleka, drugą szklankę zagotować, wlać rozrobione mąki, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć tłuszcz, dodawać po łyżce zimny budyń, krem doprawić sokiem z cytryny, 4. na patelnie włożyć masło, dodać cukier i wiórki kokosowe, podsmażyć na rumiano, 5. biszkopt przekroić na dwie części, dolną nasączyć kilkoma łyżkami ponczu, następnie wyłożyć tężejącą galaretkę, jak warstwa galaretki zastygnie, wyłożyć krem (zostawić 2 łyżki), następnie nałożyć drugą część ciasta, polać kilkoma łyżkami ponczu, posmarować odłożonym kremem, posypać wiórkami, odstawić do lodówki na kilka godzin, smacznego