Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto każdemu jest prze słodkie i prze smaczne! Świetne połączenie smaków idealne wprost jest!
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 65
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 128
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 65
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 128
Składniki
Mleczny blok: Margaryny, wodę, cukier i kakao rozpuszczamy i odstawiamy aby trochę przestygło. Herbatniki kruszymy i wraz z mlekiem w proszku mieszamy z masą. Galaretka: Galaretki przygotowujemy w wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia po czym dodajemy wiśnie i wykładamy na blok. Biszkopt z makiem: Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut. Masa śmietanowa: Śnieżki przygotowujemy jak napisane na opakowaniu. Pod koniec dodajemy cukier puder i letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Delicje kroimy w kostkę mieszamy ze śmietanką. Przełożenie: Wafel- mleczny blok- wiśnie z galaretką- masa śmietanowa- biszkopt z makiem