Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu czasu zajmuje tężenie masy, ale warto czekać.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Składniki
Do miski wlewamy gorącą wodę, wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie wlewamy jogurt i mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia i następnie wstawiamy do lodówki na około godzinę. W międzyczasie bierzemy blachę do pieczenia 28 x 23 cm i wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie blachy układamy warstwę herbatników. Wyciągamy lekko zgęstniałą masę i zalewamy herbatniki, wyrównujemy powierzchnię.. Następnie wstawiamy do lodówki. Teraz robimy masę truskawkową ( można wcześniej przygotować, żeby było szybciej ) Procedura wykonania masy taka sama jak wcześniej tylko galaretka truskawkowa. Gdy trochę zgęstnieje wlewamy do blachy i równamy. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa będzie sztywna wykładamy na wierzch warstwę herbatników i gotowe