Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu czasu zajmuje tężenie masy, ale warto czekać.
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1260
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 194
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 486
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1260
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 194
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 486
Składniki
Do miski wlewamy gorącą wodę, wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie wlewamy jogurt i mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia i następnie wstawiamy do lodówki na około godzinę. W międzyczasie bierzemy blachę do pieczenia 28 x 23 cm i wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie blachy układamy warstwę herbatników. Wyciągamy lekko zgęstniałą masę i zalewamy herbatniki, wyrównujemy powierzchnię.. Następnie wstawiamy do lodówki. Teraz robimy masę truskawkową ( można wcześniej przygotować, żeby było szybciej ) Procedura wykonania masy taka sama jak wcześniej tylko galaretka truskawkowa. Gdy trochę zgęstnieje wlewamy do blachy i równamy. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa będzie sztywna wykładamy na wierzch warstwę herbatników i gotowe