Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wyjątkowo,przepyszne, winne i chrupiące.
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 78
Pączki polskie są przygotowane w tradycyjny sposób z dodatkiem drożdży, masła...
Odsłon: 638
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 90
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 524
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 78
Pączki polskie są przygotowane w tradycyjny sposób z dodatkiem drożdży, masła...
Odsłon: 638
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 90
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 524
Składniki
ciasto- Po 6 białek, odłożyć do osobnych misek.Żółtka razem z masłem ,cukrem zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto zmiksować i rozsmarować na dwie blaszki o wymiarach 34X38 wyłożonych papierem do pieczenia.
beza-Białka z jednej miski, ubić ze szczyptą soli potem cukrem na sztywną piane.Wmieszać przesiany budyń i wyłożyć na surowe ciasto. migdały- Posypać płatkami migdałowymi 50 g.
Piec w 175 * od 25-30 min.Jak migdały mocno brązowieją, to przykryć papierem do pieczenia. Druga blachę upiec tak samo.Po upieczeniu, dobrze jest ciasto odkroić od papieru i wystudzić.
bita śmietana z agrestem- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić do letniego. Schłodzoną śmietankę ubić z pudrem cukrem, potem fixem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i zmiksować. Zaraz dodać odsączony agrest , wymieszać łopatką i wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugim plackiem. Polać rozpuszczoną czekoladą nad parą ,w esy-floresy.