Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z ananasem i pianką.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2964
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 684
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 209
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 911
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 316
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2964
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 684
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 209
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 911
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 316
Składniki
Plastry ananasa dokładnie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Żółtka, mąkę, proszek, margarynę i 1/4 szklanki cukru posiekać, a następnie zagnieść ciasto.
Połowę ciasta pokruszyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 22 cm.
Na pierwszej warstwie ciasta ułożyć kawałki ananasa.
Drugą część ciasta pokruszyć na warstwę ananasa.
Białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając ubijania dodawać po łyżeczce cukru.
Do piany dodać budyń i dokładnie zmiksować
.Pianę wyłożyć na warstwę ananasa.
Piec przez około 1 godzinę w temperaturze około 170 stopni Celsjusza.