Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pozbyć się nadmiaru bananów. Można zrobić ciasto.
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 44
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 67
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 65
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2664
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 44
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 67
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 65
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2664
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Zagotować większą część mleka z margaryną. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka. Chwilę pogotować, mieszać aż masa zgęstnieje i wylać na herbatniki. Przykryć herbatnikami.
Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym i wylać na herbatniki i przykryć herbatnikami. Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wystudzić. Na patelni rozgrzać miód i dodać obrane i pokrojone w grube plasterki banany. Mieszać i podgrzewać, aż banany pokryją się miodem. ( Uważać , żeby nie rozgotować bananów ). Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać galaretkę i banany w miodzie. Masę wyłożyć na herbatniki. Pozostawić w lodówce aż stężeje.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie. Wystudzić i tężejącą już galaretkę wyłożyć na wierzch ciasta. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Najlepiej na noc. Smacznego.