Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pozbyć się nadmiaru bananów. Można zrobić ciasto.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12737
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4134
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 379
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12737
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4134
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 379
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Zagotować większą część mleka z margaryną. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka. Chwilę pogotować, mieszać aż masa zgęstnieje i wylać na herbatniki. Przykryć herbatnikami.
Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym i wylać na herbatniki i przykryć herbatnikami. Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wystudzić. Na patelni rozgrzać miód i dodać obrane i pokrojone w grube plasterki banany. Mieszać i podgrzewać, aż banany pokryją się miodem. ( Uważać , żeby nie rozgotować bananów ). Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać galaretkę i banany w miodzie. Masę wyłożyć na herbatniki. Pozostawić w lodówce aż stężeje.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie. Wystudzić i tężejącą już galaretkę wyłożyć na wierzch ciasta. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Najlepiej na noc. Smacznego.