Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pozbyć się nadmiaru bananów. Można zrobić ciasto.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 241
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 131
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2233
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 131
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 241
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 131
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2233
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 131
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 127
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Zagotować większą część mleka z margaryną. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka. Chwilę pogotować, mieszać aż masa zgęstnieje i wylać na herbatniki. Przykryć herbatnikami.
Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym i wylać na herbatniki i przykryć herbatnikami. Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wystudzić. Na patelni rozgrzać miód i dodać obrane i pokrojone w grube plasterki banany. Mieszać i podgrzewać, aż banany pokryją się miodem. ( Uważać , żeby nie rozgotować bananów ). Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać galaretkę i banany w miodzie. Masę wyłożyć na herbatniki. Pozostawić w lodówce aż stężeje.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie. Wystudzić i tężejącą już galaretkę wyłożyć na wierzch ciasta. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Najlepiej na noc. Smacznego.