Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4185
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11475
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6570
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13605
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5399
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4185
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11475
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6570
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13605
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5399
Składniki
Masło utrzec z 3/4 szkl. cukru, stopniowo dodawac żółtka. Wlac mleko z cynamonem, wsypac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z reszty cukru i kilka łyżek wody zrobic na patelni karmel, wysmarowac nim foremkę (ja wcześniej keksówkę wyłożyłam papierem do piecz.), na karmelu ułożyc plasterki bananów. Na karmel i banany wylac ciasto. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.