Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto ,można do niego użyć ulubionych owoców świetnie smakuje z czerwonymi porzeczkami .Dodatkowym plusem jest to że wykonuje się je bardzo szybko ...
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180st. Zanim się nagrzeje ciasto będzie gotowe do pieczenia.W misce wymieszać jogurt z jajkami ,olejem ,cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao ,dobrze wymieszać rózgą.Nie trzeba długo mieszać ,wszystkie składniki mają się tylko połączyć ze sobą.Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ubić na sztywno białka z cukrem gdy masa będzie lśniąca dodać mąkę ziemniaczaną i następnie porzeczki .Ciasto piec przez 45minut w piekarniku nagrzanym na 180st.Pod koniec pieczenia wyłożyć na nie bezę i piec jeszcze10-15minut.
ŻEBY BEZA SIĘ NIE SPIEKŁA TO PO KILKU MINUTACH PRZYKRYĆ WIERZCH PAPIEREM DO PIECZENIA ...PO UPIECZENIU POZOSTAWIĆ W PIEKARNIKU PRZY UCHYLONYCH DŻWICZKACH DO OSTYGNIĘCIA.