Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla czekoholików, którzy podobnie jak ja kochają białą czekoladę ;-) Niezwykle aromatyczne i szybkie..
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1221
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38526
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1221
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38526
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
Ciasto: 1. Masło i 150 g groszków czekolady białej umieść w rondelku. 2. Podgrzewaj na najmniejszej mocy palnika, aż się rozpuszczą i powstanie gładki sos czekoladowy. 3. Zdejmij z palnika by się lekko przestudził. 4. W osobnym naczyniu wymieszaj przesianą mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia. 5. Dodaj jajka, ekstrakt z wanilii i ciepły sos czekoladowy. 6. Wymieszaj ruzgą kuchenną na gładką masę. 7. Na końcu wrzuć płatki migdałowe oraz groszki czekoladowe (50 g), wymieszaj. 8. Ciasto przelej do wyłożonej papierem foremki do brownies (o wymiarach 15 x 28 cm lub mniejszej). 9. Piecz w temperaturze 180ºC około 25 - 30 minut.
Polewa: 1. Mleko oraz masło przełóż do rondelka i podgrzewaj na najmniejszym ogniu. 2. Od razu dodaj puder z kwiatów hibiskusa. 3. Gdy się połączą dorzuć groszki czekoladowe. 4. Podgrzewaj do momentu, aż powstanie gładki sos. 5 Udekoruj nim jeszcze ciepłe ciasto. 6. Smacznego.