Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla czekoholików, którzy podobnie jak ja kochają białą czekoladę ;-) Niezwykle aromatyczne i szybkie..
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7305
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2761
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20303
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7305
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2761
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20303
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 603
Składniki
Ciasto: 1. Masło i 150 g groszków czekolady białej umieść w rondelku. 2. Podgrzewaj na najmniejszej mocy palnika, aż się rozpuszczą i powstanie gładki sos czekoladowy. 3. Zdejmij z palnika by się lekko przestudził. 4. W osobnym naczyniu wymieszaj przesianą mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia. 5. Dodaj jajka, ekstrakt z wanilii i ciepły sos czekoladowy. 6. Wymieszaj ruzgą kuchenną na gładką masę. 7. Na końcu wrzuć płatki migdałowe oraz groszki czekoladowe (50 g), wymieszaj. 8. Ciasto przelej do wyłożonej papierem foremki do brownies (o wymiarach 15 x 28 cm lub mniejszej). 9. Piecz w temperaturze 180ºC około 25 - 30 minut.
Polewa: 1. Mleko oraz masło przełóż do rondelka i podgrzewaj na najmniejszym ogniu. 2. Od razu dodaj puder z kwiatów hibiskusa. 3. Gdy się połączą dorzuć groszki czekoladowe. 4. Podgrzewaj do momentu, aż powstanie gładki sos. 5 Udekoruj nim jeszcze ciepłe ciasto. 6. Smacznego.