Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z białek i maku. Długo zachowuje świeżość i smak. Przepis doskonale sprawdzi się w sytuacjach, kiedy macie nadmiar białek po pieczeniu np. kruchych ciasteczek. Sam proces przygotowania zajmie Wam dosłownie chwilę. Po upieczeniu możecie delektować się jego smakiem nawet do tygodnia.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 684
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 660
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 684
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 660
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Składniki
Białka ubij z cukrem na puszystą, sztywną pianę. Do ubitych białek dodawaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki mieszaj delikatnie łyżką. Następnie do ciasta wlej olej i wsyp mak. Ponownie przemieszaj składniki.
Niewielką blaszkę lub keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Ciasto z białek i maku piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).