Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z białek i maku. Długo zachowuje świeżość i smak. Przepis doskonale sprawdzi się w sytuacjach, kiedy macie nadmiar białek po pieczeniu np. kruchych ciasteczek. Sam proces przygotowania zajmie Wam dosłownie chwilę. Po upieczeniu możecie delektować się jego smakiem nawet do tygodnia.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6770
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 233
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 178
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 431
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6770
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 233
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 178
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 431
Składniki
Białka ubij z cukrem na puszystą, sztywną pianę. Do ubitych białek dodawaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki mieszaj delikatnie łyżką. Następnie do ciasta wlej olej i wsyp mak. Ponownie przemieszaj składniki.
Niewielką blaszkę lub keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Ciasto z białek i maku piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).