Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z białek i maku. Długo zachowuje świeżość i smak. Przepis doskonale sprawdzi się w sytuacjach, kiedy macie nadmiar białek po pieczeniu np. kruchych ciasteczek. Sam proces przygotowania zajmie Wam dosłownie chwilę. Po upieczeniu możecie delektować się jego smakiem nawet do tygodnia.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Białka ubij z cukrem na puszystą, sztywną pianę. Do ubitych białek dodawaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki mieszaj delikatnie łyżką. Następnie do ciasta wlej olej i wsyp mak. Ponownie przemieszaj składniki.
Niewielką blaszkę lub keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Ciasto z białek i maku piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).