Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne, szybkie , smaczne ciasto z aromatycznymi brzoskwiniami. Zapraszam :)
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31190
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1460
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31190
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1460
Składniki
Miękkie masło zmiksować na puch. W drugim naczyniu zmiksować do białości jajka z cukrem, dodać do masła i dalej miksować. Dodać jogurt , sok z cytryny i mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto drewnianą łyżką. Połówki brzoskwiń przekroić jeszcze na pół. Blachę /23x35/ wyłożyć papierem do pieczenia , przełożyć ciasto i poukładać na nim ćwiartki brzoskwiń.
Piekarnik nagrzać do 180st.C i wstawić ciasto. Piec ok.1 godziny. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić. Śmietanę zmiksować na sztywno i cienką strużką wlewać zimną galaretkę. Wstawić do lodówki i gdy zacznie tężeć wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na grubych oczkach gorzką czekoladę. Ciasto jeszcze wstawić do lodówki do stężenia śmietany. Życzę SMACZNEGO!