Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne, szybkie , smaczne ciasto z aromatycznymi brzoskwiniami. Zapraszam :)
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5214
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 65
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5214
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 65
Składniki
Miękkie masło zmiksować na puch. W drugim naczyniu zmiksować do białości jajka z cukrem, dodać do masła i dalej miksować. Dodać jogurt , sok z cytryny i mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto drewnianą łyżką. Połówki brzoskwiń przekroić jeszcze na pół. Blachę /23x35/ wyłożyć papierem do pieczenia , przełożyć ciasto i poukładać na nim ćwiartki brzoskwiń.
Piekarnik nagrzać do 180st.C i wstawić ciasto. Piec ok.1 godziny. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić. Śmietanę zmiksować na sztywno i cienką strużką wlewać zimną galaretkę. Wstawić do lodówki i gdy zacznie tężeć wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na grubych oczkach gorzką czekoladę. Ciasto jeszcze wstawić do lodówki do stężenia śmietany. Życzę SMACZNEGO!