Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia,bardzo smaczne.Robiłam je w lecie kiedy są świeże owoce,tak ,że serdcznie polecam na letnią porę:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16449
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5287
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16449
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5287
Składniki
Blaszkę 25/25 wyłożyć biszkoptami. Śmietanki ubić dodając na końcu cukier puder. Serki mascarpone lekko zmiksować,dodać śmietanki ubite ,,oraz śmietan-fix. Krem podzielić na dwie części,do jednej dać połowę malin i porzeczek ,a do drugiej borówki 2 łyżki kakao i likier.Zostawić trochę ciemnego kremu na przykrycie ostatniej warstwy biszkoptów. Jasny krem wyłożyć na biszkopty.Na krem dać herbatniki. Na herbatniki dać ciemny krem Potem znów warstwę biszkoptów i resztę kremu. Wierzch udekorować owocami ,dać do lodówki na kilka godz.
Smacznego!