Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto z dowolnymi owocami. Smacznego.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4463
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12121
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5642
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4463
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12121
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5642
Składniki
Masło ucieramy z cukrem dodając po 1 jajku, następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Tortownicę ok. 26 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub wiórkami kokosowymi. Wykładamy ciasto, a na nie owoce np. pokrojone brzoskwinie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( góra/ dół ) na około 40 - 45 minut. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.. Smacznego.