Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, proste ciasto ucierane na śmietanie z brzoskwiniami; w sam raz na letnie dni...
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 370
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 370
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1776
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Margarynę, żółtka i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy olej i ekstrakt z wanilii; mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy; następnie dodajemy śmietanę. Ciasto delikatnie łączymy z ubitymi białkami.
Tortownicę (20 cm) należy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przelewamy ciasto. Pokrojone brzoskwinie obtoczone w mące ziemniaczanej układamy na wierzchu ciasta.
Pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 160 stopni, do tzw. suchego patyczka. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.