Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, proste ciasto ucierane na śmietanie z brzoskwiniami; w sam raz na letnie dni...
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2210
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101808
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6223
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2210
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101808
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6223
Składniki
Margarynę, żółtka i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy olej i ekstrakt z wanilii; mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy; następnie dodajemy śmietanę. Ciasto delikatnie łączymy z ubitymi białkami.
Tortownicę (20 cm) należy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przelewamy ciasto. Pokrojone brzoskwinie obtoczone w mące ziemniaczanej układamy na wierzchu ciasta.
Pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 160 stopni, do tzw. suchego patyczka. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.