Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję fajne, łatwe i tanie ciasto. A brzoskwinie już są powszechnie dostępne. Ja mam swoje.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 253
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 880
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7171
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8730
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 253
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 880
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7171
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8730
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki foremki wysmarować masłem. Jajka ubić z cukrem, aż podwoją swoją objętość. Do masy jajecznej przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wmieszać je mikserem do masy jajecznej, ale na małych obrotach. Następnie dodać jogurt, olej i ekstrakt waniliowy. Dalej mieszać mikserem na małych obrotach, aż do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowane ciasto przelać do tortownicy. Na wierchu poukładać plasterki brzoskwiń. Część brzoskwiń można wcisnąć do ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. W czasie, gdy ciasto się piecze, przygotować galaretkę brzoskwiniową. Ostudzić i dać do lodówki. Tężejącą galaretkę wylać na wystudzone ciasto. Dać je do lodówki na kilka godzin.