Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję fajne, łatwe i tanie ciasto. A brzoskwinie już są powszechnie dostępne. Ja mam swoje.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 25
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 67
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11691
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 192
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 25
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 67
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11691
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 192
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki foremki wysmarować masłem. Jajka ubić z cukrem, aż podwoją swoją objętość. Do masy jajecznej przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wmieszać je mikserem do masy jajecznej, ale na małych obrotach. Następnie dodać jogurt, olej i ekstrakt waniliowy. Dalej mieszać mikserem na małych obrotach, aż do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowane ciasto przelać do tortownicy. Na wierchu poukładać plasterki brzoskwiń. Część brzoskwiń można wcisnąć do ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. W czasie, gdy ciasto się piecze, przygotować galaretkę brzoskwiniową. Ostudzić i dać do lodówki. Tężejącą galaretkę wylać na wystudzone ciasto. Dać je do lodówki na kilka godzin.