Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto do kawki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1163
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 928
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1163
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 928
Składniki
Masło, mąkę, jogurt , cukier, proszek do pieczenia i żółtka umieszczam w misce i zagniatam. 3/4 ciasta rozkładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekam przez 10 minut w tem. 180 stopni.Resztę ciasta wkładam do zamrażarki.
Budyń gotuję . Banany obieram i kroję w plasterki , rozkładam na podpieczone ciasto na nich umieszczam budyń. Ciasto wyjmuję z zamrażarki i rozkładam na budyniu. Białka jajek ubijam na sztywno, dodaję cukier i rozkładam na wierzch ciasta.
Piekę jeszcze ok. 30 minut w tem. 180 stopni.Pozostawiam do ostygnięcia.