Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto do kawki.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Masło, mąkę, jogurt , cukier, proszek do pieczenia i żółtka umieszczam w misce i zagniatam. 3/4 ciasta rozkładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekam przez 10 minut w tem. 180 stopni.Resztę ciasta wkładam do zamrażarki.
Budyń gotuję . Banany obieram i kroję w plasterki , rozkładam na podpieczone ciasto na nich umieszczam budyń. Ciasto wyjmuję z zamrażarki i rozkładam na budyniu. Białka jajek ubijam na sztywno, dodaję cukier i rozkładam na wierzch ciasta.
Piekę jeszcze ok. 30 minut w tem. 180 stopni.Pozostawiam do ostygnięcia.