Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idą święta, a jak Wielkanoc to oczywiscie ciasta. Dzisiaj zaproponuję bardzo proste ale też bardzo aromatyczne ciasto, które robi się w malakserze…zero brudzenia misek, ubijania białek czy innych komplikacji! Idziemy na kulinarne wakacje :) Wpadnijcie na mojego Facebook’a po wiecej inspiracji.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5865
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5865
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 514
Składniki
1. Rozgrzej piekarnik do 160 st C. Natłuszcz formę do pieczenia i wyłóż papierem do pieczenia.
2. Pokrój pomarańcze w ćwiartki, usuń pestki i wrzuć do malaksera do uzyskania jednolitej pulpy.
3. Rozpuść sodę w pół szklanki wody i dodaj do malaksera z masłem, cukrem, jajkami, ekstraktem z wanilii i mąką. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj rodzynki, orzechy, kandyzowaną skórkę, wymieszaj łyżką lub kilka razy użyj pulsacynie malaksera (jeśli włączysz ciągłe miksowanie dodatki się rozpadną). Gotową masę wlej do formy i piecz ok 1 godz, do momentu kiedy wbita wykałaczka w środek ciasta będzie sucha.