Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekko kwaskowate i nie za słodkie, prawdziwe truskawkowe orzeźwienie
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1107
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 391
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 761
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1107
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 391
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 761
Składniki
Masło roztopić, przestudzić. Do wystudzonego masła, może być lekko ciepłe dodać żółtka, cukier, make przesianą z proszkiem i ekstrakt z wanilii. Wymieszać ręcznie, odjąć garstkę ciasta na kruszonkę. Owinąć ją we folię i umieścić w zamrażarce. Pozostałe ciasto wyłożyć na dnie formy do pieczenia 25/25, nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika. Piec 20 minut. W między czasie gdy ciasto się piecze, obieramy truskawki ze szypułek. Wsypujemy do nich proszek budyniowy i cukier. Mieszamy. I zabieramy się za zrobienie bezy. Białka miksujemy na najwyższych obrotach, pod koniec dosypujemy stopniowo cukier. Na podpieczone ciasto ( może być wyjęte prosto z pieca) wykładamy truskawki, na nie bezę i starte zamrożone ciasto. Pieczemy 40 minut w 160* Smacznego.