Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekko kwaskowate i nie za słodkie, prawdziwe truskawkowe orzeźwienie
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 467
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16692
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 378
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 467
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16692
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 378
Składniki
Masło roztopić, przestudzić. Do wystudzonego masła, może być lekko ciepłe dodać żółtka, cukier, make przesianą z proszkiem i ekstrakt z wanilii. Wymieszać ręcznie, odjąć garstkę ciasta na kruszonkę. Owinąć ją we folię i umieścić w zamrażarce. Pozostałe ciasto wyłożyć na dnie formy do pieczenia 25/25, nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika. Piec 20 minut. W między czasie gdy ciasto się piecze, obieramy truskawki ze szypułek. Wsypujemy do nich proszek budyniowy i cukier. Mieszamy. I zabieramy się za zrobienie bezy. Białka miksujemy na najwyższych obrotach, pod koniec dosypujemy stopniowo cukier. Na podpieczone ciasto ( może być wyjęte prosto z pieca) wykładamy truskawki, na nie bezę i starte zamrożone ciasto. Pieczemy 40 minut w 160* Smacznego.