Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy podasz ten wypiek swoim bliskim, z pewnością będzie trudno im odgadnąć, że jest zrobiony z... warzywa. Ciasto z cukinią ma czekoladowy smak, jest słodkie, a do tego pięknie wygląda na stole.
Wymiary: 24 × 24 cm
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8557
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7045
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4808
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327551
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8557
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7045
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4808
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327551
Składniki
Cukinię umyj, osusz, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odstaw na 15 minut, następnie lekko odciśnij nadmiar soku (nie za mocno, ma być wilgotna).
Wbij jajka do dużej miski, dodaj cukier. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach przez kilka minut aż powstanie jasna, puszysta masa.
Zmniejsz obroty miksera i wlej olej. Dodaj sodę, proszek do pieczenia, kakao i przesianą mąkę. Miksuj krótko, tylko do połączenia składników. Do masy dodaj startą cukinię i dokładnie wymieszaj łyżką.
Formę o wielkości 24 × 24 cm wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto i wyrównaj wierzch.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez ok. 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu lekko przestudź, a następnie przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Wtedy polej wierzch ciasta z cukinii lukrem zrobionym z cukru pudru i odrobiny wody.