Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, bardzo proste. Delikatnie słodkie, wilgotne, rozpływające się w ustach, z nuta owocową, pod pierzynką z kruszonki.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cukier waniliowy i delikatnie wymieszać. Rozbełtać jajka i dodać je do mąki oraz resztę składników (maślanka, olej, olejek). Wymieszać wszystko do momentu połączenia się składników- ale nie na gładką masę- muszą być widoczne ''grudki''.
Na kruszonkę: stopić masło, dodać cukier i mąkę - dokładnie wymieszać.
Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 24x28cm, wlać ciasto. Na wierzchu poukładać owoce i posypać kruszonką. Piec przez około 50-60min w piekarniku nagrzanym do 170 st.C.
przepis z moimi modyfikacjami pochodzi ze strony : o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl