Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, bardzo proste. Delikatnie słodkie, wilgotne, rozpływające się w ustach, z nuta owocową, pod pierzynką z kruszonki.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 70
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 154
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 145
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 176
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 70
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 154
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 145
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 176
Składniki
Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cukier waniliowy i delikatnie wymieszać. Rozbełtać jajka i dodać je do mąki oraz resztę składników (maślanka, olej, olejek). Wymieszać wszystko do momentu połączenia się składników- ale nie na gładką masę- muszą być widoczne ''grudki''.
Na kruszonkę: stopić masło, dodać cukier i mąkę - dokładnie wymieszać.
Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 24x28cm, wlać ciasto. Na wierzchu poukładać owoce i posypać kruszonką. Piec przez około 50-60min w piekarniku nagrzanym do 170 st.C.
przepis z moimi modyfikacjami pochodzi ze strony : o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl