Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 53
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 143
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 53
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 143
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć i osuszyć na sicie. Owoce pomieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać miękkie masło, śmietanę i mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą i w dalszym ciągu miksować. Dodać delikatnie połowę przygotowanych porzeczek. Ciasto przełożyć do tortownicy i na wierzch wyłożyć pozostałe porzeczki. Pieczenie 40 min - 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego.