Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z burakami mocno kakaowe.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 90
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 66
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 90
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 66
Składniki
Mąkę, maślankę, jajko, cukier, kakao, sodę, sól i aromat wymieszać mikserem na jednolitą masę. Kiedy pojawią się pęcherzyki powietrza przestajemy miksować. Dodać buraczki i delikatnie wymieszać.
Keksówkę wysmarować i posypać tartą bułką. Wylać ciasto. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika. Piec 50 - 60 minut w temp. 180 - 200 C. Wyjąć z piekarnika dopiero kiedy będzie ciepłe. Można posypać cukrem pudrem i tak jak zrobiłam to ja przełożyć powidłami.
Ciasto przechowujemy w lodówce.