Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na każdą okazję.Z dodatkiem jagód , nabiera innego , ciekawego smaku.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 289
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 289
Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier. Następnie dodaję żółtka z olejem , dokładnie miksuję. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao , wsypuję do jajek i delikatnie mieszam łyżką .Wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 25 minut w tem. 170 stopni do suchego patyczka. Wyjmuję i studzę.
Ciasto kroję na dwie części. Jedną część umieszczam na papierze i wkładam na blachę. Drugą część kruszę.Banany i truskawki kroję w plasterki i układam na ciasto. Skraplam sokiem z cytryny.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję cukier puder. Wsypuję jagody i delikatnie mieszam łyżką . Wyjmuję na ciasto. Na wierzch posypuję pokruszonym ciastem i lekko dociskam. Wkładam do lodówki na 1 godzinę.