Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, szybkie i proste ciasto pachnące dżemem i cynamonem. Do wykonania w 15 minut plus pieczenie. Idealne na podwieczorek lub dla niespodziewanych gości. Polecam upiec :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115346
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7855
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1323
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1217
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115346
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7855
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1323
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1217
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Wlewamy olej i mleko, dodajemy dżem i chwilę miksujemy. Następnie wsypujemy sypkie składniki i dokładnie miksujemy.
Ciasto przekładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Ciasto pieczemy około 45-50 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy i wyjmujemy z foremki.
Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Według uznania ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Rady: Zamiast dżemu możemy użyć powidło śliwkowe. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można oprószyć cukrem pudrem.