Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nic prostszego już nie mogłam wymyślić, ale to tylko dlatego, że po prostu miałam mało czasu.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1748
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1748
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Składniki
Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka i dokładnie miksujemy. Delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem. Żelatynę namaczamy. W tym celu zalewamy ją wodą i zostawiamy, aby napęczniała. Rozpuszczamy, odrobinę studzimy i dodajemy do śmietany. Obserwujemy, aby śmietana nie ścięła się za bardzo. Przełożenie: biszkopt - śmietana - delicje ułożone na śmietanie - galaretka