Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nic prostszego już nie mogłam wymyślić, ale to tylko dlatego, że po prostu miałam mało czasu.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1105
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1105
Składniki
Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka i dokładnie miksujemy. Delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem. Żelatynę namaczamy. W tym celu zalewamy ją wodą i zostawiamy, aby napęczniała. Rozpuszczamy, odrobinę studzimy i dodajemy do śmietany. Obserwujemy, aby śmietana nie ścięła się za bardzo. Przełożenie: biszkopt - śmietana - delicje ułożone na śmietanie - galaretka