Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z gruszką i kawałkami czekolady to jedno z tych ciast do których nie potrzeba, ani wyjątkowych umiejętności, ani wyszukanego sprzętu. Wystarczy mikser i piekarnik. Całość sprowadza się do zmiksowania wszystkiego w jednej misce. Oczywiście zamiast gruszek możecie użyć np. jabłek. Jest równie pyszne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10894
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13194
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4937
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10894
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13194
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4937
Składniki
Wymiary formy 20 cm x 30 cm Na początku obieramy gruszki, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
W misce ucieramy margarynę z cukrem na jasną masę. Dodajemy do niej jajka, mleko i ucieramy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Całość mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy pokrojone gruszki i groszki czekoladowe.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C około godziny do tzw. suchego patyczka. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia i na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)