Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto łatwe do zrobienia
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Składniki
-jajka ubić z cukrem, szczyptą soli, cukrem na płynna masę. Dodać skórkę cytrynową, mąkę, cynamon, proszek do pieczenia. -jabłka obrać , pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny żeby nie czerniały. Wymieszą z ciastem. -okrągłą tortownicę posmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia ( papier przyklei się). Wlać ciasto.
piec w piekarniku dół+ termoobieg, 180st, 55minut. Ew. posypać cukrem pudrem.