Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto łatwe do zrobienia
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10360
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10360
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
-jajka ubić z cukrem, szczyptą soli, cukrem na płynna masę. Dodać skórkę cytrynową, mąkę, cynamon, proszek do pieczenia. -jabłka obrać , pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny żeby nie czerniały. Wymieszą z ciastem. -okrągłą tortownicę posmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia ( papier przyklei się). Wlać ciasto.
piec w piekarniku dół+ termoobieg, 180st, 55minut. Ew. posypać cukrem pudrem.